Bevroren watermeloen met munt

30-06-2013 21:00

000938022_001_FRAL1306019_300

Ingrediënten

  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 3 el rietsuiker (zak 500 g)
  • 1 stuk watermeloen, in 12 plakken
  • 500 g ijsblokjes
  • 1/2 bakje munt (a 15 g), blaadjes gesneden

 

 

Bereiden
1. Doe het limoensap met 4 el water in een steelpan. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat de suiker oplossen en neem van het vuur. Laat afkoelen.
2. Prik de parten meloen op de tapasprikkers en leg ze naast elkaar op een schaal of plateau dat in de vriezer past. Schenk de siroop over de meloenplakken, keer ze een paar keer en zet 1 uur in de vriezer.
3. Wikkel de ijsblokjes in een schone theedoek en sla ze klein met een deegroller. Verdeel over een grote schaal of dienblad. Verdeel de meloen over het ijs. Bestrooi met de muntblaadjes en serveer.

Energie 35 kcal – Eiwit:1 g – Vet:0 g – Koolhydraten:8 g

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 20 min, wachten 60 min
  • kindvriendelijk